Creëer je eigen modelabel

Is ‘wat trek ik aan vandaag?’ het eerste dat je ’s ochtends denkt? Vertelt jouw kleerkast wie je bent, en wil je graag anderen inspireren met jouw eigenzinnige kijk op mode? Dan is ons Fashion-kamp absoluut iets voor jou! Samen met andere fashionista’s stamp je samen met Ietstof, Kringwinkel Antwerpen & JBC een eigen modelabel uit de grond aan de hand van duurzaam en ecologisch materiaal, en daarbij worden jullie begeleid door experts uit de modewereld.

 

Fashion

Het Fashion-kamp dat Junior Argonauts al voor de derde keer organiseert, is er voor alle creatieve jongens en meisjes van 13 tot 17 jaar met een passie voor mode. Een week lang gaan zij aan de slag om samen een eigen kledinglijn te ontwerpen, in dé modestad Antwerpen. Wij gaan gebruik maken van tweedehands stoffen om een bepaald kledingstuk te maken en deze helemaal op te pimpen. Aan het einde van het kamp brengen ze hun eigen creaties aan de man in een pop-up shop. De pop-up shop zal zich bevinden in de kringwinkel van Antwerpen die ze zelf helemaal mogen decoreren tot hun eigen pop-up shop. 

 

Ondernemen

Fashion is vandaag véél meer dan kleren maken alleen. Experts uit de mode- en marketingwereld leren ons ook hoe we een eigen merk creëren, hoe we dat best in de markt zetten, en hoe we dit best onderscheiden van de rest. Naast ons atelier en creatieve mensen moeten we verder denken, Hoe starten we aan de productie? Wat hebben we daarvoor nodig? Hoe gaan we te werk? Een kledinglijn creëren en deze kledinglijn te onderhouden? Eenmaal het kledingstuk er is moet er gedacht worden aan hoe we het bekend gaan maken en hoe we het gaan verdelen? Want een boeiend verhaal vertellen, zowel online als in real life, is onmisbaar voor wie het vandaag wil maken in de mode-industrie.  

 

Sustainable

We werken voor dit kamp samen met Kringwinkel AntwerpenIetstofSwishingLewis&MellyJBCen B.Right.

Partners die duurzaam ondernemen mee uitdragen. We willen jongeren sensibiliseren om duurzaam om te gaan met hun kleerkast. De eerste dag starten we direct met een coole Fashion Walk samen met B.Rightwaar we het verhaal achter slow fashion, de winkels en de uiteenlopende merken laten zien. Na al de leuke ideeën die je zal gekregen hebben tijdens deze tour, vliegen we in de stoffen en leren we ontwerpen, patronen tekenen en naaien met Ietstof. Onze modecollectie kunnen we creëren met stoffen van het hippe, jonge modelabel Lewis & Melly, Kringwinkel Antwerpen & DÉ winkel om te shoppen JBC.

 

Dit mag je verwachten

  • Workshops waarin we op zoek gaan naar jouw passie en talent.
  • Creëren van een eigen collectie onder begeleiding van professionele experts.
  • Een eigen label bedenken, en een online en offline marketingcampagne opzetten.
  • The Argonauts begeleiden je bij het opstellen van een businessmodel-canvas.
  • Wervelende inspiratiesessie met influencers uit de fashionindustrie. 
  • Coachingavond gegeven door experts binnen de sector.
  • Showen en verkopen van hun collectie in een pop-up shop in de kringwinkel van Antwerpen.
> € 250
Georganiseerd door: Junior Argonauts VZW
Leeftijd: 12 tot 18 jaar
Adres
Bogaardplein 1
2000 Antwerpen
Data
Maandag 08 Apr
Vrijdag 12 Apr
09:00u 16:00u
Maandag 01 Jul
Vrijdag 05 Jul
09:00u 16:00u
Maandag 08 Jul
Vrijdag 12 Jul
09:00u 16:00u
Maandag 19 Aug
Vrijdag 23 Aug
09:00u 16:00u
Categorie: Andere
Frequentie: Kamp met overnachting
Meer informatie? Inschrijven? Naar de website Terug naar overzicht