Cursus waarnemen

Wil je graag leren hoe je de sterrenhemel kan waarnemen? Volg dan onze 'cursus waarnemen'!

Deel I - zaterdag 12 oktober 2019 - waarnemen met het blote oog
Zonder enig instrument kan je al aan de slag om de nachtelijke hemel waar te nemen. Het begint met het herkennen van de sterrenbeelden. Er zijn er heel wat meer dan je dacht en bovendien zijn niet alle sterrenbeelden altijd zichtbaar. In deze les leer je de fijne kneepjes om de sterrenbeelden terug te vinden. Maar er is meer. Zonder instrument kan je 2 sterrenstelsels waarnemen en ook enkele clusters (groeperingen) van sterren.

Deel II - zaterdag 19 oktober 2019 - aan de slag met een verrekijker
Eens je de sterrenbeelden hebt leren kennen kan je met een verrekijker aan de slag. In zelfs een kleine verrekijker kan je al heel wat wonderen van het heelal bekijken. De objecten die je al zonder leerde kennen tonen nu hun echte geheimen. Wist je dat je met een 7x50 binoculair zelfs al enkele kraters op de maan kan herkennen of enkele maantjes van Jupiter kan volgen? Om nog maar te zwijgen over de ring van Saturnus!

Deel III - zaterdag 26 oktober 2019 - door de sterrenkijker
Met een gewone verrekijker kan je jarenlang genieten van het heelal. Wil je echter meer dan is het tijd om met een telescoop aan de slag te gaan. Er zijn heel wat telescopen op de markt en heel wat opstellingen mogelijk. Om er zeker van te zijn dat je het maximum uit je instrument haalt is het belangrijk om dat op de goede manier te gebruiken. Gebrek aan kennis van de telescoop leidt tot heel wat frustraties. Na dit deel van de cursus waarnemen behoren die tot het verleden.

€ 51 - 100
Georganiseerd door: Kattevennen-Cosmodrome
Leeftijd: 10 tot 99 jaar
Adres
Planetariumweg 19
3600 Genk
Data
Zaterdag 12 Okt
Zaterdag 26 Okt
Elke zaterdag 19:00u 21:00u
Categorie: Sterrenkunde
Frequentie: Korte reeks
Meer informatie? Inschrijven? Naar de website Terug naar overzicht