Den Boer op volzet

Met het thema 'Den Boer op' willen we de kinderen zelf laten ontdekken waar hun voedsel vandaan komt en hoe het werk van een landbouwkundige verloopt. Iets waarmee ze in de stad niet direct mee in contact komen.

Dag 1) Trammelant op het platteland Aan de hand van verhaaltjes, spelletjes en proefjes krijgen ze een introductie over het leven op een boerderij.

Dag 2) Workshop "Knextergek" Alles draait rond het thema boerderij. De opdrachten worden afgewisseld met proefjes rond techniek, vraagjes, opdrachten rond het thema boerderij en bouwopdrachten met k’nexmateriaal. Aan de hand van het materiaal Knex leren de kinderen al spelenderwijs meer over verschillende wetenschappelijke principes, zoals tandwielen, hefbomen, bruggen, enz...

Dag 3) Uitstap naar Wolkenvenhoeve In de voormiddag krijgen we een rondleiding op de boerderij en bekijken we een filmpje waarop je kan zien wat er allemaal met de tractor gebeurt het hele jaar door, het voederen van de koeien en het melken van de koeien. Na een lekkere picknick maken we een kleine wandeling door de weien en het bos naast ons bedrijf waar we opdrachten doen ivm de boerderij. We sluiten af met een bezoekje aan de pony's.

gratis
Georganiseerd door: Jeugd Cultuur en Wetenschap
Leeftijd: 6 tot 11 jaar
Adres
Herman Vosstraat 1A
2030 Antwerpen
Data
Woensdag 31 Jul
Vrijdag 02 Aug
13:30u 16:30u
Categorie: Natuur
Frequentie: Korte reeks
Meer informatie? Inschrijven? Naar de website Terug naar overzicht