Initiatie Arduino UNO/MEGA (6 Workshops)

In een reeks van 6 workshops wordt de werking en het gebruik van de Arduino UNO en MEGA aangeleerd. Aan de hand van voorbeeldsketches leer je hardware aansturen, je past de sketches zelf aan en leert wat de invloed is op de werking van de schakeling. Elementaire begrippen van elektriciteit worden uitgelegd om de werking van de Arduino beter te kunnen verklaren.

Tijdens de workshops komt het volgende aan bod: 

Arduino IDE overzicht, Minimum sketch, verschil “void setup” en “void loop”, gebruik commentaar, LED aansturen, seriële monitor, digitale ingang, drukknop, analoge ingang, potentiometer, digitale uitgang, LED, boolean, byte, integer, unsigned integer, long, unsigned long, float, optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, restbepaling, blink without delay, servomotor, LCD scherm, I2C bus, Real Time Clock, Strings definiëren en bewerken, zoekopdrachten in strings, functies maken, functies gebruiken met argumenten, return value, data ingeven in de seriële monitor.

Je gebruikt tijdens de workshop een Arduino UNO en Arduino MEGA experimenteerkit, alle vereiste hardware is aanwezig. Er is mogelijkheid om de Arduino UNO en MEGA experimenteerkit aan te kopen. Je brengt je eigen laptop mee om te gebruiken tijdens de workshop.

€ 101 - 250
Georganiseerd door: ArdLab
Leeftijd: 12 tot 18 jaar
Adres
Antoon Catriestraat 6
9031 Drongen
Data
Woensdag 30 Okt
Woensdag 29 Jan
Om de 2 weken op woensdag. 18:30u 21:00u
Categorie: Programmeren
Frequentie: Lange reeks (semester)
Meer informatie? Inschrijven? Naar de website Terug naar overzicht