Kunstrovers volzet

De kinderen leren hoe kunstenaars zich uitdrukken, welke technieken je kunt gebruiken, wat je kunt uitdrukken met het beeldelement lijn, vorm … Op een speelse en educatieve manier nemen we de deelnemers mee naar de wereld van Beeldende Kunsten. Zowel wetenschappelijk, cultureel als creatief gaan we met het thema aan de slag.

Dag 1) De jacht op de Kunstrovers Er is een belangrijk kunstwerken gestolen! We zijn op zoek naar de kunstrovers. Iedereen wordt ingezet om de dader te ontmaskeren. Tijdens dit cluedospel komen de jongeren meer te weten over de verschillende kunststijlen en bekende kunstenaars.

Dag 2) Workshop "Picwaso & Van Eik" Tijdens deze workshop gaan de deelnemers op zoek naar de gestolen panelen van het Lam Gods en leren aan de hand van creatieve opdrachten meer over Picasso en Van Eyck. Zo krijgen ze de kans om zelf wasco's te maken en maken ze verf met een eitje. Tenslotte ontwerpen en schilderen ze hun eigen drieluik!

Dag 3) Uitstap Rubenshuis Het Rubenshuis is meer dan een museum. Natuurlijk vindt u hier een indrukwekkende collectie topstukken van de meester. Maar in tegenstelling tot een ‘gewoon’ museum maken de kinderen hier kennis met werk van Rubens op heel vertrouwd terrein. In het huis van de meester. Het vraagt niet heel veel verbeelding om hem in zijn huis te ontmoeten. Met de zoekblaadjes en a.d.h.v. spelletjes, raadsels en weetjes wijzen de kinderen de weg door het museum.

gratis
Georganiseerd door: Jeugd Cultuur en Wetenschap
Leeftijd: 6 tot 11 jaar
Adres
Herman Vosstraat 1A
2030 Antwerpen
Data
Woensdag 11 Sep
Woensdag 11 Sep
13:30u 16:30u
Woensdag 18 Sep
Woensdag 18 Sep
13:30u 16:30u
Woensdag 25 Sep
Woensdag 25 Sep
13:30u 16:30u
Categorie: Andere
Frequentie: Korte reeks
Meer informatie? Inschrijven? Naar de website Terug naar overzicht