RoboContest

Robocontest
De robocontest is een wedstrijd met lijnvolgrobots. Voornamelijk tussen verschillende secundaire scholen uit West- en Oost-Vlaanderen. Alle studierichtingen komen in aanmerking, zowel uit ASO, TSO als BSO. Traditioneel zijn de studierichtingen elektriciteit-elektronica, industriële ICT, elektromechanica en industriële wetenschappen goed vertegenwoordigd. Echter, jaar na jaar zien we de deelname van ASO-scholen toenemen (vooral wetenschappen-wiskunde).
Het doel van de robocontest is om met een robotwagentje autonoom een lijn te volgen via een sensor. De wedstrijd bestaat erin om zo vlug mogelijk en zo ver mogelijk het parcours af te leggen dat gradueel moeilijker wordt… Jullie kunnen zelf een robot maken, of meestrijden met een aangekochte robot. Deelnemen kan in teams (maximum drie personen) of individueel. 
Een voorbeeld van een heel eenvoudig te programmeren robot, zowel voor TSO/BSO als ASO, vind je hier. Dit type robot kan gratis uitgeleend worden bij ons op de hogeschool. Daarnaast zijn er zijn ook LEGO mindstorms Ev3 boxen ter beschikking voor uitlening. Zo hoeft u niet noodzakelijk eigen robots aan te kopen.

< € 5
Georganiseerd door: Hogeschool VIVES
Leeftijd: 12 tot 18 jaar
Adres
Doorniksesteenweg (VIVES-IWT) 145
8500 Kortrijk
Data
Maandag 28 Mei
Maandag 28 Mei
12:00u 16:00u
Categorie: Programmeren
Frequentie: Losse activiteit
Meer informatie? Inschrijven? Naar de website Terug naar overzicht