Astertechnics

Het FabLab Astertechnics wil een platform en leeromgeving aanbieden voor alle kinderen (beginnende vanaf 6 jaar), jongeren, creatievelingen en inwoners van de regio waar concepten of ideeën kunnen gerealiseerd worden met de aangeboden infrastructuur en expertise (via workshops en introductievideo’s en handleidingen) van medewerkers.

Bovendien wil Astertechnics een techniek-ankerpunt zijn voor alle basisscholen in de regio, met uitwisseling van best-practices en infrastructuur voor techniekonderwijs. Buiten het leerplichtonderwijs wensen wij het FabLab ook open te stellen naar kinderen en jongeren die graag met STE(A)M- onderwerpen bezig zijn, en dit zowel tijdens de schoolperiode als daarbuiten.

We wensen ook samenwerking uitbouwen met middelbare scholen en hogescholen om interacties tussen heel wat partijen te stimuleren.

We willen een netwerk uitwerken waarbij verschillende sectoren gaande van natuur, hout, elektronica, IT, elektriciteit, … mekaar kunnen vinden. Dit kan voor een wisselwerking zorgen tussen de verschillende partijen. Interessante en creatieve projecten kunnen ontstaan en worden uitgewerkt naar de kinderen en jeugd toe.

Categorie: Techniek, Natuur, Andere, Programmeren
Frequentie: Losse activiteit, Korte reeks, Kamp zonder overnachting
Adres
Diebeke 21
9500 Geraardsbergen
Telefoon

0496/122242

Meer weten over Astertechnics? Ontdek meer informatie Terug naar overzicht