PTI Hamme

Het Provinciaal Technisch Instituut Hamme geeft uw kinderen de beste kansen voor een geslaagd en gelukkig leven.

Het aanbod in TSO (IW / Mechanica / Elektriciteit) en BSO (Hout / Mechanica / Metaal) leidt hen op tot de vakmensen die de maatschappij broodnodig heeft. Technische functies zijn vaak knelpuntberoepen waardoor de afgestudeerden een verhoogde kans op tewerkstelling hebben.
Leerlingen die een bachelor of master als doel stellen kunnen, door de juiste combinatie van technische vaardigheden en theoretische kennis, rekenen op een voorsprong op veel andere studenten.

Met boeiende projecten, die aansluiten met de toekomstige tewerkstelling, brengen leerkrachten hun jarenlange praktijkervaring, kennis en professionele houding over op uw zoon of dochter. Bedrijfsbezoeken brengen de dagelijkse realiteit in de opleiding en bevestigen het nut van de opleiding voor de leerlingen.

Veiligheid is een belangrijk onderwerp in alle lessen. Door de continue investeringen van de provincie Oost-Vlaanderen is het machinepark en didactisch materiaal zeer modern. Een nieuwe CNC machine in de houtafdeling, een nieuw lasatelier, inrichting van labo’s elektriciteit en uitbreiding van de refter zijn enkele voorbeelden van lopende projecten.

Bedrijven als Fabricom, Cloostermans, Carmeliet, Rob, … bieden uw zoon of dochter een eerste werkervaring tijdens de diverse praktijkstages. Door regelmatige bezoeken van de stagebegeleider wordt hun evolutie van nabij gevolgd en, indien nodig, bijgestuurd. Bovendien zorgt dit constante contact tussen school en bedrijfsleven ervoor dat onze opleidingen steeds aansluiten op de arbeidsmarkt.

De kleinschaligheid van het PTI Hamme maakt persoonlijke aandacht voor élke individuele leerling mogelijk. Uw zoon of dochter kan steeds terecht bij onze opvoeders en leerlingbegeleiding die de jongeren helpen op hun weg naar de volwassenheid.

PTI Hamme: dé volgende stap voor uw zoon of dochter.

Categorie: Techniek
Frequentie: Korte reeks
Adres
Meulenbroekstraat 15
9220 Hamme
Telefoon

052 47 83 54

Meer weten over PTI Hamme? Ontdek meer informatie Terug naar overzicht