Spelenderwijzer vzw

Sinds 2009 is Spelenderwijzer die actief in wetenschapseducatie (wetenschapstheater en –shows, workshops en interactieve demo’s) en muzische vorming (theater, bewegingsexpressie en muziek). De combinatie van beide (STEAM!) vinden we ook zeer belangrijk. Een beknopt overzicht van onze activiteiten:
• Naast onze wetenschapsshows en workshops op scholen worden wij gevraagd door cultuurcentra, bibliotheken, jeugddiensten, en speelpleinwerkingen om een buitenschools wetenschapseducatief aanbod te brengen. In 2018 bereikten wij zo een kleine 20.000 jongeren.
• Dat maakt ook dat we door verschillende instanties voor navormingen rond wetenschapseducatie worden gevraagd (Centrum Navorming Onderwijs aan de Universiteit Antwerpen, Eekhout Academy (West-Vlaanderen), PEDIC (Oost-Vlaanderen), …). Daarnaast is directeur Patrik Claes aan hogeschool (AP) en Universiteit Antwerpen gastdocent rond het brengen van toegankelijke experimenten en doceert hij hierover volgend academiejaar voor de pedagogisch master fysica aan de UA.
• De mensen die onze voorstellingen, workshops en shows geven zijn ofwel wetenschapper, of wel leerkracht wetenschappen, en beschikken zowel over pedagogische kwaliteiten als podiumervaring. Voor het wetenschapstheater worden ze geflankeerd door professionele acteurs.
• Wij schuimen nationale en internationale congressen af rond wetenschapseducatie op zoek naar de beste demo’s, workshops en experimenten, waar we overigens ook mensen van Technopolis tegen komen.
• Om die reden zijn we bv. al tweemaal geselecteerd met een wetenschapsdemo voor het internationale “Science on Stage Festival” (Polen 2013 en Hongarije 2017). Dit jaar dingen we weer mee voor een plaats op het podium (Portugal 2019).
• We worden gevraagd voor show en demo’s op de dag van de wetenschap, kinderuniversiteit, evenementen van Essenscia, themadagen op hogescholen en universiteit,…
• We zijn wetenschappelijk adviseur voor VTM-programma het lichaam van Coppens. Heel wat proeven én de duiding van de proeven die zijn doen komen uit onze koker.
• We werken ook workshops, lesmappen en voorstellingen uit op maat voor derden (bv. plattelandsklassen)
Momenteel plannen wij om in ons magazijn in Wommelgem STEM-namiddagen te organiseren voor kinderen uit de buurt, dus leek het ons opportuun om een erkenning aan te vragen. 

Categorie: Andere
Frequentie: Kamp zonder overnachting, Korte reeks
Doelgroep: 6-16 jaar
Aanbiedingen:
Stageplaatsen
Activiteiten op locatie
Scholenwerking
Op zoek naar vrijwilligers
Adres
Spelenderwijzer vzw
Stommehoevenstraat 82
2160 Wommelgem
Telefoon

0473/64 00 55

Meer weten over Spelenderwijzer vzw? Ontdek meer informatie Terug naar overzicht