Het STEM-academie netwerk ondersteunen


Wat is het STEM-academie netwerk?

Het STEM-academie netwerk is een koepelorganisatie die alle STEM-academies in Vlaanderen samenbrengt. "STEM-academies" zijn organisaties die activiteiten inrichten:

Totnogtoe werden reeds meer dan 100 organisaties officieel erkend als STEM-academie. Het gaat om hogescholen en universiteiten, vzw’s, scholen, volkssterrenwachten, … Sommigen organiseren slechts 1 workshop per jaar, anderen hebben een breed aanbod van kampen, workshops, en lessenreeksen. Ook de inhoud varieert: van programmeren over life sciences tot natuurstudies, en nog veel, veel meer.

Het mag duidelijk zijn: de STEM-academies zijn niet voor één gat te vangen!

 

Wat doet het netwerk?

 

Waarom steunen?

Vlaanderen kampt met een tekort aan technische en wetenschappelijke profielen. De STEM-academies maken kinderen op een laagdrempelige en interactieve manier enthousiast voor techniek en wetenschap. Jouw steun is dus een investering in de technici, informatici, ingenieurs, en wetenschappers van de toekomst.

 

Hoe steunen?

Het STEM-academie netwerk steunen kan op verschillende manieren, afhankelijk van de mogelijkheden van jezelf en/of je bedrijf/school/organisatie/... Van het openstellen van je bedrijf voor bedrijfsbezoeken door leden van het netwerk, tot het ter beschikking stellen van een lokaal aan een STEM-academie in de buurt: wij bekijken samen met jullie de mogelijkheden en werken een samenwerking op maat uit.

Een greep uit de mogelijkheden:

Wat is het voordeel voor jouw organisatie?

Wat doen wij voor jou?

Kies je ervoor het volledige netwerk te steunen, dan staan wij in voor de verdeling naar het netwerk toe. Verkies je een lokale STEM-academie te steunen, dan brengen wij je niet alleen in contact met de lokale partner(s), we voorzien ook in een voorbeeldcontract.

Overtuigd? Wil jij en/of jouw bedrijf of organisatie je inzetten voor meer STEM voor de Vlaamse jeugd? Ben je overtuigd van de meerwaarde van het STEM-academie netwerk en wil je samen met ons bekijken wat wij elkaar kunnen bieden? Laat het ons weten!

Zij ondersteunen de STEM-academie al:

Goud

Zilver

Brons